23 februari 2009

Boulehelg

Hej mayofantaster,

Mitt första inlägg idag kommer att handla om det som har pågått i helgen nämligen Swio.

Resultatmässigt för mitt eget lag kan man kort sammanfatta för lite "tuppning". Tupp på boulespråk betyder just att man har ett högt huvud på banan och om motståndarna tuppar tillbaka så hackar man på dem likt en tupp ;). Kanske inte den bästa förklaringen men jag tror att de flesta fattar iaf.

Swio hade samlat ca 120 lag med många olika nationaliteter men inga internationella stjärnor tyvärr, för de som tävlar mycket och gillar att spela mycket boule så är det nästan ett måste med bra lag på banan för att man ska mäkta med att sitta och titta på en boulematch. Tyvärr så var det inga såna "dragare", men helt ok.

Nu var det på pappret ett par svenska lag som stod för favoritskapet i denna tävling och det säger en del om den internationella statusen på tävlingen...

Kort och gott så var det ett lag med Svergies fixstjärna som gick och vann!

Jessica Johansson heter tjejen som radar upp resultat lika ofta som hon skjuter *carreau på skotten. Hon gick och vann tillsammans med två st skåningar.

På mayon kommer ju som sagt Loy, Hureau och Lamour att utmana Belgiens lag med Van Campenhout, Weibel och Hemon. Där kommer sopor som jag till sin rätt då vi iaf har något kul att titta på! :)

* Carreau = När du skjuter motståndarens klot så att ditt egna klot byter plats med detta.

// Niklas
Anmäl dig till Mayon här »

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar