27 februari 2009

Mayo Boule Festival: Gammalt vs Nytt

Gammalt

Dagens intervju!

Niklas intervjuar Maria "Gåettland" Tofften om hennes boulekunskaper;

N: Hur många år har du spelat boule?
M: Hmm, får man räkne in Varpekastning på Gåetland så är det ca 15 åer! :) I Ståeckhoelm har jag spelet boåle i ca 3 åer.
N: ok :S...
N: Vad har du för meriter?
M: *fnissar lite* Jag har faktiskt spelet en serie (troer jag det var) soeder om stan tillsammans med *fniss* Bjoern och Albin, vi vann! Och jag fick jättemycket beröm av alle som såg på.
N: Jaha kul! *ler*, Nu känner jag att vi kanske ska börja runda av intervjuen.
N: En sista fråga då Maria, vad har du för målsättning med boulen?
M: Oj vilken svåer fråge, *tänker*, *tänker*
N: Hallå!
M: Hoppsan, ja vad var frågen nu igen? Just ja, hmm få spela en bortamatch mot Björn Gustafssoen på mayon :) *fnissar*
N: Tack då! *suck*

Anmäl dig till Mayon här »

26 februari 2009

Vi tackar för idag


Nu ska jag och Niklas sluta jobba för dagen, ses i morgon. Då ska vi bjuda på lite Mayobilder från tidigare år, missa inte det...
/Maria
Anmäl dig till Mayon här »

Mayon på google

Om man söker på Mayo på google (bild) är det fösta som kommer upp en burk Mayonnaise.

Om man söker på Mayonnaise på google (nätet), gissa vad som kommer då...

/Maria
Anmäl dig till Mayon här »

Smickrad


Fick ett brev av en av våra leverantörer i dag. Titta vad som föll ur kuvertet. Det är inte varje dag man får små handmålade bilder. Jag är smickrad!

Annars har det varit en hektisk dag, många annonsförsäljare och mycket mailande hit och dit. Ska på intervju i morgon, en tidning som vill göra ett reportage om Boulebar. Det ska bli kul, ska tydligen bli mediatränad tycker min chef.

Konversation mellan mig och Niklas på lunchen:
Jag: Niklas
Niklas: Mmm
Jag: Vad har du ätit den här veckan?
Niklas: Skit du i det.
Jag: Har du tränat något da?
Niklas: Pizza, hamburgare, plättar och nu pasta och har inte ens tänkt på träning.
Jag: Vet du hur dina blodkärl ser ut om 10 år?
Niklas: Håll käften.
/Maria

Drömduell

Hej,

En dag av VAB ska inte hindra mig från att hugga tillbaka på div pizza inlägg!
Nu till en fråga som man kan kommentera eller maila till mig eller Maria.
Vilka drömdueller ser just du fram emot på mayon? Jag kan ge några förslag på dueller jag ser fram emot ;)

Babben Larsson vs Björn Gustafsson
Joakim Andersson vs Jonas Jacobsen
Niklas Marklund vs Michel Loy
Maria Tofftén vs Blondinbella

Och nu till era dueller, skriv dem i som kommentar eller maila, kanske just din duell blir den vi kommer att jobba på att få till mayon.
//Niklas
Anmäl dig till Mayon här »

25 februari 2009

Dagens fråga


/Maria
Anmäl dig till Mayon här »

Gästbloggare: Sonia David

TUNGT!
En vanlig svensk bouletävling samlar ungefär 120 spelare.
I en sån tävling måste en spelare som tar sej till final spela nio matcher.
En match består i snitt av 20 omgångar.
Totalt blir det 180 omgångar och under varje omgång kastar man tre klot. Det blir 540 kast.
I genomsnitt väger ett klot 0,7 kilo. Det betyder att den som gått till final har kastat iväg 378 kilo.
I en normaltävling spelas cirka 220 matcher. Den som är snabb på att räkna listar snart ut att det blir 4400omgångar, 52 800 kast och en sammanlagd vikt av 36 960 kilo.
I Svenska Bouleförbundets tävlingsprogram finns ca 145 tävlingsdagar. På ett år blir det ungefär 5 400 000 kilo, enbart vid tävlingar.
Räknar man sedan in träningstillfällen kommer man förmodligen upp i 7 341 000 kilo.
Om så är fallet lyfter, bär och kastar svenska boulespelare iväg motsvarande vikten av Eiffeltornet – varje år.

LÅNGT!
En undersökning har visat att boulespelaren i genomsnitt tar 1 484 steg per match.
Normal steglängd har uppmätts till 71 centimeter. Sammantaget visade det sig att de som går till final i en tävling har tillryggalagt ungefär 10 kilometer på sin färd mellan ring och lille.
Snitthastigheten är dock inte särskilt hög. Det tog åtta timmar och tjugo minuter att genomföra tävlingen.
I förbifarten noterades att det gjordes ungefär 274 huksittande knäböjningar i en och samma match.

Hämtat ur Stefan Johanssons bok "Spela Boule"

Mayo Mixed is back!


Efter ha varit borta i två år är nu Mayo Mixed tillbaka. En kille och en tjej i varje lag, samarbete är nyckeln för seger. Anmäl dig redan nu, första som annmäler ett lag får anmälningsavgiften gratis.
/Maria

Hej allihop,

Idag är inte Niklas på kontoret så ni kommer få dras med mig. Jag har dock fixat en gästbloggare som kommer blogga lite senare idag. Missa inte hennes inlägg.

Kommer ni ihåg det här, då uppskattar ni den här bilden.

/Maria

24 februari 2009

Dagens fråga


//Niklas
Anmäl dig till Mayon här »

Mayon tackar...

...Örebros bouleförening för att de tagit våra banners från svenska bouleförbundet och från boulebutiken och lagt upp på sin hemsida. Vi tackar er genom att länka från Mayo-bloggen till er.


Vill ni också lägga en banner om mayon på er hemsida. Maila mig maria.tofften@scandboule.se

/Maria

How to beat the french superteam at MBF

Jag tänkte försöka återberätta en oerhört rolig och intressant händelse som hände under en boulematch under VM i Bryssel 2005. Matchen spelades mellan de regerande världsmästarna från Frankrike; Loy, Hureau, Rocher och Leboursicaud.(de två förstnämnda kommer till Mayo 2009) De möter i åttondelspoolen ett bra lag från Senegal.

Jag kommer själv från en match där jag under pågående spel har sneglat lite på denna publikmatch där det inte har undgått någon att frassarna har det jobbigt. När jag sätter mig på läktaren så har jag för mig att det står 10-5 till Senegal och jag försöker läsa av vad som händer rent psykologiskt. Senegal håller nämligen en oerhört låg profil och bara gnetar på med bra klot och det märks att fransmännen tycker det är jobbigt att vara regerande mästare och spela så dåligt (de är såklart inga omänskliga maskiner).
Efter Senegal har vunnit ytterligare en runda med en pinne och nu leder matchen med 11-5 (det kan skilja på en poäng hit eller dit) så händer det något. Senegalesiska läggaren lägger ut lillen på 6 meter! För er som inte har vart på ett VM så spelar man väldigt sällan under 8 meter på VM då skyttarna som spelar på VM missar väldigt sällan under 8 meter.Hur som helst så lägger han in klotet nära lillen och den franska skytten Leboursicaud ska nu in och göra sitt jobb, med 3/5 missade skott i ryggen så är det här matchens nyckelscen.

Precis när han har ställt sig i ringen och ska till att ladda för skott så gör den Senegals lagkapten VMs blunder, han får för sig att hanska tuppa/psyka frassarna lite extra och tar en promenad från ringen på väg upp i banan och ska ställa sig där istället.
Michel Loy den franska lagkaptenen fullständigt exploderar och tar tag i Senegalesens axlar och drar tillbaka honom och fullkomligt skriker till honom att sådär gör man inte!
-"Du hade besämt digför att stå bakom ringen när vi skulle spela och då står du kvar där när det är vår tur att kasta"!
Senegalserna ser ut som om någon har snott deras spade i en sandlådefight.

Leboursicaud laddar om och skjuter den hårdaste carreau jag någonsin sett och vänder sig om till Senagal och gör "krabban" och morrar ilsket. Senegal gör ett par klot till men frassarna missar inte ett klot och har vunnit med 13-11 efter två spelade rundor till efter att lagkaptenen fick för sig att psyka den hårdaste av alla hårda boulespelare nämligen Michel Loy! Franmännen hade nämligen gått och stonkat och frustat och inte fått spelet att funka, men nu fick de något att bli förbannande på och Senegals lagkapten är nog intespeciellt nöjd med sitt agerande så här i efterhand ;)

Michel Loy kommer till Mayon mina damer och herrar och ett tips om ni har fransmännen i gungning, försök inte psyka dem eller göra något annat som kan ge dem extra glöd ;)
// Niklas

Anmäl dig till Mayon här »

En kort historielektion om Mayon

För 15 år sedan ville ett gäng boulespelande kompisar hitta på något kul. Inspirerade av ett besök i Marseille och världens största bouletävling, La Marseillaise, satte de upp afficher och bjöd in till La Mayonnaise i sin klubblokal i Vasastan i Stockholm, bouleeventet Mayo Boule Festival föddes.


Han i mitten är nu min chef.

/Maria

Anmäl dig till Mayon här »

23 februari 2009

En vanlig dag på jobbet



































Jag och Niklas har verkligen haft en toppen måndag.
Anmäl dig till Mayon här »

Kom i form till Mayon, följ trestegsdieten:


I årtionden har franska boulespelare strävat efter att bygga den optimala kroppen för att spela boule. De säger att är du rund om magen får du bättre balans när du spelar. På banan gäller det att ha den bredaste skuggan, sägs det.

För att göra det enkelt kan vi symbolisera det hela som en upp och ner vänd pyramid. Huvudet ska vara litet i jämförelse med vad som kommer under nacken och benen ska smalna av mot fötterna. Har du inte den optimala kroppsbyggnaden ännu testa trestegsdieten som får dig i form till Mayon:

1: Ta bort all fysisk träning i ditt liv, joggning och situps är strängt förbjudet.
2: Ät groteskt mycket merguéz, vitt bröd, ostpizza och pasta. Färsk frukt och grönsaker är förbjudet, ketchup på korven och sylt på croissanten gör istället tricket.
3: Drick kopiösa mängder med Pastis och öl.

Nej jag har inte hittat på detta själv bara för att mobba Niklas (eftersom hans favorit hak på lunchen är just pizzan på hörnet, och gör allt för att slippa träna), utan det är en seriös artikel jag hämtat informationen från. Tror ni mig inte, läs hela artikeln här>>>

/Maria
Anmäl dig till Mayon här »

Boulehelg

Hej mayofantaster,

Mitt första inlägg idag kommer att handla om det som har pågått i helgen nämligen Swio.

Resultatmässigt för mitt eget lag kan man kort sammanfatta för lite "tuppning". Tupp på boulespråk betyder just att man har ett högt huvud på banan och om motståndarna tuppar tillbaka så hackar man på dem likt en tupp ;). Kanske inte den bästa förklaringen men jag tror att de flesta fattar iaf.

Swio hade samlat ca 120 lag med många olika nationaliteter men inga internationella stjärnor tyvärr, för de som tävlar mycket och gillar att spela mycket boule så är det nästan ett måste med bra lag på banan för att man ska mäkta med att sitta och titta på en boulematch. Tyvärr så var det inga såna "dragare", men helt ok.

Nu var det på pappret ett par svenska lag som stod för favoritskapet i denna tävling och det säger en del om den internationella statusen på tävlingen...

Kort och gott så var det ett lag med Svergies fixstjärna som gick och vann!

Jessica Johansson heter tjejen som radar upp resultat lika ofta som hon skjuter *carreau på skotten. Hon gick och vann tillsammans med två st skåningar.

På mayon kommer ju som sagt Loy, Hureau och Lamour att utmana Belgiens lag med Van Campenhout, Weibel och Hemon. Där kommer sopor som jag till sin rätt då vi iaf har något kul att titta på! :)

* Carreau = När du skjuter motståndarens klot så att ditt egna klot byter plats med detta.

// Niklas
Anmäl dig till Mayon här »

20 februari 2009

Mayo Boule Festival 2008

Kolla filmen vi gjorde förra året om Mayo Challenge. Missa inte Borat i slutet, skratta så jag höll på att trilla av stolen.


/Maria
Anmäl dig till Mayon här »

Mayo Boule Festival´s egen blogg

Nu börjar det närma sig med stormsteg, 97 dagar kvar tills festligheterna drar igång på Mayo Boule Festival. Självklart vill vi informera er om vad som händer och hur vi bygger upp Sveriges skönaste festival från år till år och vad är inte bättre än att göra det genom en blogg. Du kommer få följa mig Maria och min kollega Niklas i arbetet kring festivalen. Vi kommer bjuda på nyheter i form av kändisar som kommer till kändisduellerna, världsmästare som kommer från hela världen för att slåss om titeln Mayomästarna 2009, skvaller kring festivalen, gästbloggare och mycket mer.

/Maria
Anmäl dig till Mayon här »

10 februari 2009

Sthlm Boule Singles

Resultat 2010:

1. Tichonis (Jean-Francois Hemon)
2. La capetain (Michel Vancampenhout)
3. Måsplomben (Jean-Pierre Lelons)
3. Mr Rebuy (Leo Brood)5. the new HH (Henrik Hugosson)
5. Skaparen av läggskottet (Adam Nilsson)
5. fiscarreau´n:s skapare (Björn Ivarsson)
5. Svenskdödarn (Daniel Presutti)

Resultat 2009:
1a: Michel Vancampenhaut
2a: Damien Hureau
Matchen slutade 13-5

Sthlm Boule Open Pro

Resultat 2010:

Kommer i slutet av maj.

Resultat 2009:
1a: Hemon, Van Campenhout och Weibel - Belgien
2a: Lamour, Hureau och Loy - Frankrike

Sthlm Boule Open Amature

Resultat 2010:

Kommer i slutet av maj.

Resultat 2009:
1:a Kungarna-Henke,Magnus,Per

Sthlm Boule Mixed

Resultat 2010:

Kommer i slutet av maj.

Resultat 2009:
Final
Joachim Andersson och Jessica Johansson är Mayo Mix Mästare!
Efter seger med 13-8 i finalen mot Kristian Lilja och Emma Köhalmi.

Semifinal
Linda Bojer, Kasper Miller - Emma Köhalmi, Kristian Lilja 0-13
Joachim Andersson, Jessica Johansson - Emil Pedersen, Trine Rössel 11-9

Kvartsfinalister
Lilja, Lilja (Emil)
Freddan, Ulla (Kasper)
Nappen, Gittan (Joachim)
Björn, Anna (Köhalmi)

Sthlm Boule Skills

Resultat 2010:

Kommer i slutet av maj.

Resultat 2009:
Skytte:
1a: Damien Hureau
2a: Emil Pedersen

Lägg:
1a: Roger Jonsson
2a: Maria Bergström
3or: Filip Goldeus resp Klas Hedengren.

Sthlm Boule Amateur

Resultat 2010:

1 - Jan Norberg, Sven Antonsson, Artur Staffansson
2 - Jim Holmlund, Berg Holmlund, Johan Edlund

Resultat 2009:
1:a Kungarna-Henke,Magnus,Per
2:a TTJ-Thomas,Tobias,Jon
3:a One Team
4:a W TV
5:a Sphinxly
Posten
Elverket
Kolm/Norlén

Sthlm Boule Challenge

Resultat 2010:

Mästare i Mayo Challenge 2010
Arkitektkopia Weiddekke - Johanna, Linus och Tomas

Andra plats
Arkitektkopia - Hering och Hagglund

Delad tredje plats
Trygghansa - Säkra 2
BBH United

Kvartsfinalister
Hi kvadrat
Trygghansa - Säkra 1
SEB - Boulearna
W.O (tyvärr)

Åttondelsfinalister
Canon 1
Proffice - Team P-H-D
Proffice - Octapussy 2
Utsikt Nät AB

"Hoppas jag fick allt rätt, svårt att tolka Dannes handstil ;)"

Resultat 2009:

28/5 spelades Mayo Challenge i fantastiskt väder!! fram till kl 18 :) Många glada och tävlingssugna på plats skapade en riktigt skön stämning på plats!'

Här kommer resultaten:

Mästare i Mayo Challenge 2009
Kommentus 1 - Mattias, Therese och Jenny

Andra plats
Fortum

Delad tredje plats
Söderberg & partner 1 Exponsor

Kvartsfinalister
Arkitektkopia 10
XL Superstar
Tele2 Hängbjörkarna
AO Koncept Menigo

Åttondelsfinalister
bwin railbirds
ABB3
IT Stockholm

För att ta sig till åttondel så var man tvungen att vinna sin grupp, 182 lag anmälda! bla italienska flerfaldiga mayo mästaren Vittorio Cataldo som inte räckte till idag.

Tack för en superskön dag alla Challenge deltagare, ni är bäst!
Varma hälsningar från Robin Tävlingsledare Mayo Boule Festival